• Gezond bedrijf
    “Goed wonen tegen een betaalbare prijs, dat is Bergopwaarts”

Waar hebben we ons geld aan uitgegeven?

We blijven sturen op het verminderen van onze beïnvloedbare (bedrijfs-)lasten. Het afgelopen jaar zijn de bedrijfslasten met 5,6% gedaald waardoor we nog beter aansluiten bij de gemiddelden in onze sector.

De lasten die we niet kunnen beïnvloeden blijven stijgen (6,5%). Ons bedrijfsresultaat kunnen we hierdoor redelijk stabiel houden.

Financiële toekomst

Wij kijken niet alleen terug maar ook zeker vooruit. Hierbij sturen wij op kengetallen die onze toezichthouders ook gebruiken. Voor 2018 tot en met 2027 hebben we voor het eerst de investeringen voor het energieneutraal maken van onze woningen ingerekend. Ook verwachten we dat de heffingen die wij aan de overheid betalen, gestaag blijven toenemen.

De (financiële) opgave is groot, maar met de positieve financiële resultaten die we jaarlijks behalen blijven we aan de normen voldoen. Nieuwe ontwikkelingen zullen ons blijven uitdagen. Bijvoorbeeld het maken van keuzes als er nieuwe heffingen bij komen.

Medewerkers

Goede mensen zijn onmisbaar om de ondernemingsdoelen van Bergopwaarts te realiseren. Zij maken het bedrijf! Onze medewerkers geven vorm aan onze kernwaarden Persoonlijk, Samen en Betrokken.

Het personeelsbestand is afgelopen jaar met 2,16 fte gekrompen als gevolg van functies die zijn vervallen en omdat we een aantal dingen anders, slimmer of niet meer doen. Daarmee komen we eind 2017 op een bezetting van 29,66 fte.