• Samenwerking
    “Samenwerking vanuit een solide basis en met visie is de sleutel naar succesvol veranderen en vernieuwen!”

Mooie resultaten bereiken we door samenwerking

Manifest “een gezamenlijk antwoord op kwetsbaarheid”
Samen met de Helmondse woningcorporaties, gemeente, politie, zorg- en welzijnsorganisaties ondertekende we het manifest “Een gezamenlijk antwoord op kwetsbaarheid”. Hiermee verbinden we ons om de problemen van kwetsbare mensen te herkennen, erkennen en concreet aan te pakken.

Wonen met Gemak
Wonen met Gemak biedt 65-plussers in de gemeente Deurne gratis informatie, advies en praktische hulp bij het aanpassen van hun woningen. Zo helpen we hen om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Huurders hebben bij Bergopwaarts inspraak

De Ledenraad
De Ledenraad maakt onderdeel uit van onze huurdersparticipatie. De Woningwet bepaalt voor een deel op welke onderwerpen huurdersparticipatie georganiseerd wordt.

De volgende onderwerpen zijn besproken met de Ledenraad: jaarrekening en jaarverslag 2016, Veegwet, huurdersparticipatie, Ledenraadverkiezing 2018, majeure besluiten van de Raad van Commissarissen, begroting 2018, nieuwbouwprojecten, samenstelling commissies en de evaluatie over het jaar 2017.

We hebben hier samen invulling en uitvoering aan gegeven en zorgen ervoor dat we succesvol onze ambities kunnen waarmaken.

Huurdersbelangenorganisatie HBO De Peel
In het maandelijks overleg met Huurders Belangen Organisatie (HBO) De Peel zijn het afgelopen jaar de volgende onderwerpen besproken en behandeld:

  • Het ondernemingsplan 2017-2020
  • Prestatieafspraken met de gemeente Deurne, Asten en Helmond
  • De jaarlijkse huurverhoging
  • Energiemaatregelen en de plannen voor de toekomst
  • Nieuwbouwplannen en transformatie

Twee keer per jaar bespreken we met HBO De Peel in het bestuurlijk overleg de realisatie van ons ondernemingsplan, actuele maatschappelijke ontwikkelingen en relevante huurthema’s.

Partners

Zorg en Welzijn
Mensen die intensieve zorg of verpleging nodig hebben, willen steeds vaker gelijkwaardige zorg in hun eigen woning krijgen. Zo kunnen ze zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Bergopwaarts speelt hierop in door een passend aanbod te creëren. Zo krijgen we steeds meer te maken met het prestatieveld Zorg.

In 2017 is voor ruim € 90.000 (opplussen) aan voorzieningen in woningen aangebracht om beter en makkelijker zorg te kunnen ontvangen. Het gaat dan om aanpassingen waarin niet werd voorzien door de AWBZ of WMO. De belangrijkste zorg- en welzijnspartijen waarmee Bergopwaarts samenwerkt zijn: De Zorgboog, Savant, Stichting ORO, SMO, Regionaal Autisme Centrum, GGZ, Kempenhaeghe en Bureau Jeugdzorg Brabant.

Partner van gemeenten
Wij beschouwen ons als belangrijke speler en partner in de gemeenten Deurne, Asten en Helmond. Samen met deze gemeentes maakten we meerjarige prestatieafspraken in 2017.

Met partnergemeenten overleggen we minstens ieder kwartaal bestuurlijk of zoveel vaker als nodig, om de volkshuisvesting goed te organiseren. In Helmond zijn we betrokken via het ‘Directeurenoverleg’ met alle corporaties in deze gemeente.