• Passend bezit
    “Een woning voor iedereen, voor elke levensfase. Dat biedt Bergopwaarts”

Nieuwbouw

In 2017 zijn in totaal 53 nieuwe woningen opgeleverd. Het betreft de woningen aan de Europastraat in Deurne. Hiervan zijn 8 beneden-/ bovenwoningen gehuurd door het Regionaal Autismecentrum.

In 2017 is met de bouw van 107 woningen gestart.

Verdeling en betaalbaarheid van de portefeuille

Eind 2017 is het aantal wooneenheden met 48 toegenomen ten opzichte van 2016. Hiermee kwam ons bezit op een totaal van 5.127 wooneenheden. Deze zijn als volgt samengesteld.

Ontwikkelingsportefeuille

A = opgeleverd, B = in uitvoering, C = in voorbereiding voor uitvoering in 2018.

Project Europastraat

De eerste fase van de nieuwbouw aan de Europastraat in Deurne is klaar. Na jaren braak liggen, kunnen er eindelijk weer mensen wonen op deze plek die de toepasselijk naam ‘De Parel’ heeft gekregen. Het gebouw ligt op de hoek Europastraat/Molenstraat en bestaat uit 37 huurappartementen aan de rotonde en het naastgelegen blok met 8 beneden- en 8 bovenwoningen. De jongste huurder is 22 jaar en de oudste is 88 jaar, een mooie mix van bewoners. De bouw van fase 2 (36 huurappartementen) startte in mei 2017 en is in volle gang.

Bijzonder project Huis van de Toekomst

Woning Futurum

Aan de Ligthartstraat in Deurne onderging een bestaande grote eengezinswoning een complete renovatie naar een nul-op-de-meter woning (opwekken van stroom = verbruik). In maart verhuisden Hester en haar twee tieners naar de woning die ‘Futurum’ heet.

Bij dit pilotproject testen de nieuwe bewoners een jaar lang de voorzieningen in huis. Wekt de woning voldoende stoom op voor het daadwerkelijke energieverbruik? Is de apparatuur in huis gebruiksvriendelijk?

Hester geeft aan dat het verbruik onder de limiet ligt en het huis dus echt nul-op-de-meter is. ‘Het huis regelt zo’n beetje alles zelf. Het enige nadeel is de warmte op zolder. De temperatuur loopt daar flink op tijdens warme zomerdagen’. Juist dit soort leermomenten zijn erg zinvol en een belangrijk doel van dit pilotproject.