• Kwaliteit van de portefeuille

    “Fijn te weten dat Bergopwaarts werkt aan duurzaamheid, zodat mijn kinderen straks ook nog steeds gezond en veilig kunnen wonen.“

    Lees verder

Goede cijfers

Bergopwaarts heeft van oudsher veel grote eengezinswoningen in bezit. Op basis van het aantal punten in het zogeheten woningwaarderingsstelsel is de kwaliteit van onze sociale voorraad zeer hoog. Ook op het gebied van energie scoort Bergopwaarts goed. Onze woningen hebben gemiddeld een groen energielabel (“C”). Met een speciaal spouwmuurisolatieproject zijn in drie jaar tijd alle woningen met label D, E, F en G voorzien van spouwmuurisolatie. Dit project is in 2016 afgerond.

Onze woningen scoren op technische conditie en energetische kwaliteit als volgt:

Onderhoud van de woningen

Om het kwaliteitsniveau van de woningen op peil te houden heeft Bergopwaarts € 6,6 mln. uitgegeven aan onderhouds- en verbeteringswerkzaamheden. We hebben bij 672 woningen de veiligheidskeuring van de gas- en elektrische installatie uitgevoerd. Daarnaast is er circa € 300.000 besteed aan het (na-)isoleren van woningen.

Klantgericht binnenonderhoud/
Woning Periodieke Keuring

Huurders bepalen voortaan zelf het moment van binnen­onderhoud. Is de keuken, toilet- of doucheruimte toe aan onderhoud en voldoet de aanvraag aan de voorwaarden, dan kunnen deze onderdelen vervangen worden. In 2016 zijn vervangen: keukeninrichting (26), keukenblok inclusief keukenkastjes (49), toiletinrichting (20) en douche-inrichting (38). De Woning Periodieke Keuring is in 672 woningen uitgevoerd. Dit is de veiligheidskeuring van de gas- en elektrische installatie.

Planmatig onderhoud

Bergopwaarts blijft investeren in het onderhoud van haar woningen. De volgende onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd.

  • Deurne: Centrum: vervangen toiletraam (17) en aanpassing dakaansluiting bij dakgoten (39), Hogeweg en St. Jozefstraat 30: complete besturing en cabinekleding (2 liften). St. Jozefparochie: vervangen polyester schoorsteenkappen (23).
  • Liessel: vervangen voegwerk schoorsteen (14), dakgoten (7) en hemelwaterafvoeren (7).
  • Neerkant: herbestrating (10).
  • In het gehele werkgebied: uitvoeren buitenschilderwerk (694) en aanbrengen spouwmuurisolatie (367) vervangen intercom door videofooninstallatie (123), vervangen vlizotrappen (73), binnendeuren (125), asbesthoudende golfplaten berging (259) en bitumineuze dakbedekking (10).